Theaterkoffer

De theaterkoffer bevat een visueel en educatief lessenpakket voor het basisonderwijs. De theaterkoffer ziet eruit als een grote kist, maar als je die opentrekt, komt er een compleet theater in miniatuur tevoorschijn. De theaterkoffer dient om leerlingen vertrouwd te maken met een theatergebouw, hen te leren wat er allemaal komt kijken bij een voorstelling en, niet het minst, om hen een juist kijkgedrag bij te brengen.

De koffer bevat allerlei materialen en een boekje met kijk- en doe-opdrachten. Joke van Leeuwen maakte het ontwerp en leverde de bijbehorende tekst, gebaseerd op haar boekje “We zijn allang begonnen, maar nu begint het echt. Pieke maakt toneel.” Via het verhaal van Pieke komen de kinderen in contact met acteurs, met Dingemans de rekwisiteur, Saar de decorontwerpster, Lichtjebert de lichttechnicus of Regelina van de P.R.

Een leuke en interessante voorbereiding als je met de klas(sen) een schoolvoorstelling gaat bijwonen.

Met de theaterkoffer kan elke leerkracht één week lang een kleine schouwburg in de klas halen en het theater uit de doeken doen. Je kan de koffer reserveren aan 25 euro per week.

Voor meer info en het vastleggen van een datum voor de theaterkoffer contacteer je sabine.vanbaelen@gemeentemol.be

Teaser

Contact