• vrijdag 25 oktober 2024 om 20.15 uur

‘KIZUNA’ is het Japanse woord voor verbinding. Maar ook voor obstructie en hinderpaal. Die dubbele betekenis maakt het interessant. Vandaag de dag zijn we voortdurend geconnecteerd. Met Jan en alleman. Met Leen en iedereen. Het internet gaat steeds sneller en staat steeds voller met informatie. Maar zijn we wel echt zo verbonden met elkaar?

Ondertussen groeit onder onze voeten een netwerk waar we geen weet van hebben. Een netwerk van onzichtbare draadjes dat ondergronds alle bomen, planten en paddenstoelen verbindt. Je zou het mycelium, dat netwerk van schimmeldraden, het internet van de flora kunnen noemen.

Tim Oelbrandt neemt zijn publiek mee in een vertelling over de kleine en de grote dingen in het leven die ons verbinden. Hij geeft ons het gevoel allemaal verbonden te zijn. Zelfs onze trouwringen weet hij letterlijk samen te smelten. Of hij belt een nietsvermoedende vreemde op en laat het publiek achter met een raadsel: hoe mooi en waardevol kan de connectie met een onbekende zijn?

In zijn nieuwste voorstelling brengt Oelbrandt met wonderlijke goocheltrucs een magische vertelling over verbinding. Met ‘Heen en terug’ creëerde hij eerder al een voorstelling voor een volwassen publiek in een intieme setting. Met ‘KIZUNA’ gaat hij daarin nog een stapje verder.

Tim Oelbrandt was al een bekende naam in het underground magic circuit, voor hij doorbrak bij het theaterpubliek. In zijn betoverende voorstellingen combineert hij magie, illusie en theater op magnifieke wijze. Zijn voorstellingen ‘Heen en terug’ en ‘Brain Freeze’ waren echte publieksfavorieten. Oelbrandt is ook magic consultant voor theater- en tv-producties en hij werkte onder andere mee aan de VTM-reeksen ‘Nicholas’ en ‘Dat belooft voor later’. Bovendien mag Oelbrandt zich sinds oktober 2023 Belgisch Kampioen Goochelen noemen en zal hij ons land verdedigen op de Europese Kampioenschappen Goochelen in 2024.


Tim Oelbrandt was op 15 april te gast in Amai Zeg Wauw waar hij Fien Germijns van haar melk bracht.

Concept/performance: Tim Oelbrandt
Regie en tekst: Dimitri Duquennoy
Scenografie: Tim Oelbrandt
Lichtontwerp: Tim Oelbrandt en Hans Lodewijckx
Techniek: Hans Lodewijckx
Productie: No Rabbits vzw, met de steun van De Studio

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol