Tom Hannes and the Sad Beats

A Young Nick Cave Tribute

  • vrijdag 13 oktober 2023om20.15 uur

Wie de jaren tachtig heeft meegemaakt, blijft het altijd bij hoe de jonge Nick Cave, omringd door zijn maten van the Bad Seeds, als een wervelwind-junkie het podium besteeg. Onder aanzwellende decibels, paniekerige kreten en Egon Schiele-poses waren de lyrics van Nick Cave een broeinest van donkere poëzie over moordenaars die in oud-testamentische bewoordingen spraken.

Om dit nog eens te herbeleven, kruipt Tom Hannes in de huid van de jonge Nick Cave. Wie Hannes de laatste tien jaar al in de gedaante van David Byrne, de jonge Lou Reed of David Bowie zag, weet ongeveer waar zich aan te verwachten.

De songs, de sfeer, de sound en de moves van ‘From Him to Eternity’ katapulteren het publiek terug naar de kreten van de Eighties. Met kleppers als ‘Mercy Seat’, ‘Cabin Fever’, ‘The Carny’ en meer. De muzikale regie van the Sad Beats is in handen van toetsenist en Cave- fan van het eerste uur Niels Verheest. En gitarist Jan Blieck wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Jan Blixa. Drummer Gino Campenaerts, soundmaster Dieter De Mits en bassist Kurt de Ruijter vervolledigen de Sad Beats-line-up.

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol