Verkeersmaatregelen/aangepaste circulatie Parking ‘t Getouw.

Jammer genoeg ontving het gemeentebestuur tot op heden nog geen startdatum voor de werken aan de lagere school Rozenberg en de aangepaste circulatie op parking ’t Getouw. Die ingrijpende werken stonden gepland vanaf maandag 23 januari, maar zullen deze week niet starten. We betreuren het dat gemaakte afspraken meermaals niet gerespecteerd werden. Uiteraard volgen we de situatie nauw op en communiceren we zo snel mogelijk bij meer info.

Waarom?

De lagere school van de Rozenberg renoveert en breidt uit. Het bestaande dak op het gebouw langs de Molenhoekstraat wordt verwijderd, waarna een bijkomende verdieping wordt geplaatst. Om deze ingrijpende verbouwings- en uitbreidingswerken veilig uit te voeren, heeft de aannemer een afgebakende niet-toegankelijke werfzone nodig van 100 meter langs het gebouw. Deze werfzone neemt het voetpad en een volledige rijstrook van de Molenstraat in. Dit blijft zo tot minstens eind 2023.

Circulatie herzien

Door het innemen van het voetpad en een volledige rijstrook wordt het noodzakelijk om de circulatie ter hoogte van parking ’t Getouw te herzien voor zowel voetgangers, fietsers als automobilisten.

1. Auto’s

Voor auto’s geldt er een circulatielus met éénrichtingsverkeer:

    •         Inkomende auto’s

Alle inkomende auto’s – ook naar de achterliggende woonstraten of school Rozenberg – draaien in de Molenstraat ter hoogte van administratief centrum ’t Getouw meteen de parking op naar rechts.

Via de laatste parkeerrij creëren we een doorsteek naar de tweede parking. Langs de haag die de parking scheidt van de Wandelweg rijd je over de parking richting secundaire school Rozenberg. Verkeer naar de achterliggende woonstraten kan naar rechts over het bruggetje.

    •         Uitgaande auto’s

Auto’s die de parking willen verlaten, volgen de volledige verplichte circulatie én kunnen vervolgens via de overblijvende rijstrook van de Molenstraat naar het kruispunt met de Rozenberg.

Ook auto’s uit de achterliggende woonstraten moeten de verplichte circulatie via de parking volgen.

2. Voetgangers

  •         Voor voetgangers is het voetpad langs de school Rozenberg al afgesloten vanaf het kruispunt met de Rozenberg.
  •         Alle voetgangers gebruiken het voetpad aan de kant van de Molenhoekstraat. Pas wanneer ze de werfzone voorbij zijn mogen ze opnieuw oversteken richting schoolpoort.

3. Fietsers

  •         Fietsers volgen exact dezelfde circulatie als auto’s. Ook voor hen geldt dus het verplichte éénrichtingsverkeer.
  •         Bij de doorsteek over de tweede parking gebruiken ze wel de Wandelweg achter de haag.

Kom met de fiets

We verwachten langere wachttijden voor auto’s - zeker tijdens de ochtend- en avondspits aan de school. We adviseren dan ook om maximaal met de fiets of te voet te komen. Voor fietsers en voetgangers is en blijft de Wandelweg langs de Nete de beste aanrijdroute.

Gepubliceerd op wo 25 januari 2023 - 10 uur