• maandag 27 februari 2023van20 uurtot21.30 uur

Soms ontstaat er een strijd tussen generaties, soms een vasthouden aan een identiteit of cultuur, of een afschermen van gewoontes. Een groep bestaande vrijwilligers die reeds jaren actief is laten connecteren met nieuwe vrijwilligers, het gaat niet enkel om leeftijd en het werkt niet altijd vanzelf. Je herkent het gevoel misschien? Wat zijn de uitdagingen om jong en oud, mensen met een beperking, anderstaligheid of kwetsbaarheid zich goed te laten voelen in onze organisatie? En ook… Wat kunnen wij als organisatie daar in dragen?

We willen zorg dragen voor onze bestaande vrijwilligers en tegelijkertijd willen we inspelen op de noden van aankomende vrijwilligers. Hoe laten we onze groep openstaan voor nieuwe ideeën? Hoe creëren we verbinding tussen de verschillende soorten profielen? Hoe verzorgen we connectie tussen bestaande en aankomende vrijwilligers?

Marianne van Vrijwilligerswerkwerkt duidt in een lezing van 1,5 uur de diversiteit tussen de verschillende generaties en profielen mensen, hoe je hiermee kan omgaan en hoe je verbinding maakt in deze verschillen.

Via verschillende tips en inzichten leren we dit begrijpen en leren we hiermee werken.

De lezing is een initiatief van Vrijwilligerscentrale Mol in samenwerking met de dienst jeugd en sport, cultuur en seniorenplus.

Inschrijven kan via deze link. 

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Organisatie

Gemeentebestuur Mol
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Website
www.gemeentemol.be