• zaterdag 28 oktober 2023 om 19.30 uur

Wanneer de klok van zomer- naar wintertijd gaat, is het weer tijd voor een nieuwe editie van WINTERUUR. Ook dit jaar serveren we je een avond vol stemmige, sfeervolle muziek.

Met een mix van ingetogen luisternummers en nu en dan wat stevigere rocksongs zet Charlize alvast de toon. Deze jonge singer-songwriter is talent van eigen bodem, maar begint zo stilaan de Kempense zandgrond te ontgroeien. In het najaar laat ze haar eerste EP los op de wereld.

Rosa Butsi, oftewel Roos Denayer, erfde de muzikale genen van haar Hongaarse oma, wiens naam fungeert als alter ego. Met haar warme stem en zichzelf begeleidend op gitaar zorgt ze voor een oorstrelende mix van jazz en singer-songwriter. Muzikaal ondersteund door Trui Amerlinck (Tsar B, Mayorga) op bas brengen ze veelzijdige akkoordkleuren en uitgepuurde melodielijnen.

BLUAI is een vierkoppige girls band uit Antwerpen. Wat begon als een intiem slaapkamerproject van frontvrouw Catherine Smet, groeide al snel uit tot een volwaardige groep. En wat voor één… Het viertal won binnen een tijdspanne van enkele maanden de drie grote Belgische muziekwedstrijden: Humo’s Rock Rally, Sound Track en De Nieuwe Lichting. De muziek van BLUAI zweeft tussen zachte indiefolk en snijdende nineties gitaren. Van langzame en dromerige melancholie tot vrolijke indiepop. Hun liedjes vertellen herkenbare verhalen over liefde en liefdesverdriet. Catchy, fris en eerlijk.

Hoe roekeloos ze hun klinkers ook op elkaar stapelen, hun noten legden ze op Pukkelpop, als waren het kwetsbare kippeneitjes, liefdevol in precíés de juiste volgorde. Een verpletterende belofte!
(Humo over BLUAI)

WINTERUUR gaat door in clubsetting, met zowel staan- als zitplaatsen.

Locatie

RElaX (Foyer Schouwburg Rex)
Smallestraat 2 , 2400 Mol

Video